Referenties

Werk-gerelateerd

Jorien Röling (medewerker duurzaam bij Stadsdeel West):

“Betrokken, houdt de grote lijnen in de gaten. Geïnteresseerd in veel aspecten van het duurzaamheidsvraagstuk. Een aardige collega met humor. Jammer dat je weer gaat.”

Afbeeldingsresultaat voor logo rivm

Yvo Kok-Palma (voorzitter van de OR van het RIVM):

“Gerard heeft in 2018 onze ondernemingsraad een training gegeven en ik heb hem daar op vier verschillende dagen mee mogen maken. Aan de ene kant is hij een observator die zeer scherp de groepscontext kan ontleden, om daar vervolgens mee aan de slag te gaan.

Aan de andere kant zal Gerard door zijn gedrevenheid en positieve insteek de groep daadwerkelijk ook op een hoger plan krijgen. Het was belangrijk voor onze teamvorming om een trainer te hebben die deze aspecten uitvoerig verzorgt en beheerst.

Interessant en voor ons goed toepasbaar is de wijze waarop Gerard progressiegericht werken voorstaat. Door realiseerbare (deel)doelen te stellen en deze te bereiken, kom je echt vooruit. Gerard is een prettige, betrokken persoon, die zowel goed voorbereidt als nazorg biedt.”

Ton Oomen (lid van de OR van het RIVM):

“Gerard helpt je om met een frisse blik naar je eigen rol in de OR te kijken en die met nieuwe energie te verbeteren.”

Hans Heger (lid van de OR van het RIVM):

“De training geeft voldoende ruimte en mogelijkheden om te werken aan persoonlijke onderlinge relaties en vertrouwen. Kort in kleine groepjes of één op één onderwerpen bespreken vond ik zeer effectief. Voldoende aandacht voor de verhouding tussen de OR en de bestuurder.”

Dico Kuiper (regisseur afval en duurzaamheid bij gemeente Alphen aan den Rijn):

“Gerard is een kundig gedragsspecialist en projectleider én een prettige persoonlijkheid om mee te werken. Top!”

Roeland de Korte (collega bij gemeente Alphen aan den Rijn)

“Ik ken Gerard als een aimabel persoon, die zeer intelligent is. Hij is zowel de man van de hoofdlijnen als de details. Hij is heel goed thuis in het milieubeleid als in het milieurecht. Ik heb enige tijd met plezier met Gerard samengewerkt. Wij vulden elkaar goed aan. Gerard was de regisseur en ik was diens adviseur.

Toen hij projectleider zwerfafval was legde Gerard mij regelmatig juridische vragen voor over de interpretatie en de toepassing van milieuwet- en regelgeving. Het viel mij daarbij op, dat Gerard niet alleen blij was met mijn uitzoekwerk, maar ook zelf kritisch en zorgvuldig naar mijn antwoorden en uitzoekwerk keek. Dat verwacht je niet van een projectleider, die over het algemeen alleen ‘naar de hoofdlijnen kijkt’.

Gerard is ook duidelijk van details. Wij hebben samen in de tijd op Langeroode, de Gemeentewerf van Alphen aan den Rijn diverse milieuzaken opgepakt. Ik bewaar daar goede herinneringen aan.

Ook tijdens de lunch en na werktijd kon ik over diverse actuele, maatschappelijke en politieke onderwerpen spreken. Het viel mij daarbij op, dat hij over een brede scope beschikt. Ik heb met Gerard geanimeerde en interessante discussies mogen voeren over diverse politieke thema’s.

Dat onze beide voorkeur voor een bepaalde politieke partij/stroming bepaald niet dezelfde zijn, is geen beletsel voor dergelijke interessante discussies. Dat geeft mijns inziens ook aan, dat Gerard open staat voor meningen van anderen. Ik kijk terug op een leuke, leerzame periode, dat ik met Gerard heb samengewerkt. Ook nu nog hebben wij inhoudelijk en persoonlijk contact.” 

Joost van Berckel (collega bij gemeente Alphen aan den Rijn):

“Gerard is een zeer bekwaam, betrokken en bevlogen projectleider en adviseur op gebied van (zwerf)afval, circulaire economie en bewustwording.

Met heel veel plezier heb ik met Gerard mogen samenwerken bij Gemeente Alphen aan den Rijn in de rol als Schone Buurt Coach. Door zijn vriendelijke houding en doorvraag mentaliteit kwam Gerard altijd tot de kern van de zaak.”

Erika van der Heijden (leidinggevende bij Zorgbelang Zuid-Holland):

“Ik heb Gerard leren kennen als een veelzijdige en gedreven professional! Hij is van vele markten thuis en weet zich snel taken eigen te maken. Zijn lat ligt hoog en hij verdiept zich intensief om goede kwaliteit te kunnen leveren.

Zelfverzekerd….en terecht, hij weet waar hij het over heeft! Tikkie eigenwijs soms maar staat zeker open voor inhoudelijke uitwisseling en vervolgens overeenstemming. Hele plezierige en humoristische collega die ik graag aanbeveel in het werkveld.”

Henk Moerenhout (collega bij Zorgbelang Zuid-Holland):

“Gerard is een meester in het tot denken en spreken zetten van mensen. Hij doet dit om een eigentijdse manier en dat is leuk en leerzaam.

Zijn omdenkende manier van communiceren daagde mij uit. Hierdoor hadden wij een leuk contact en mooie samenwerking.
Zoek Gerard op en je zult verbaasd zijn.”

Reacties op training Effectief vergaderen:

 • “Deze training is zéér geschikt voor mensen die al cliëntenraadslid zijn. Door tips van anderen kun je zoeken naar verbeterpunten voor jezelf.” (lid van een cliëntenraad)
 • “De trainer luistert goed naar je leerwensen. We passen de vergadertips toe in een oefen-vergadering. Daar leren we veel van.” (lid van een cliëntenraad van een GGZ-instelling)

Reacties op training Inspreken bij de gemeenteraad:

 • “Een aanrader, zelfs voor een ‘ervaren spreker’ zoals ik. Ik heb nuttige tips gekregen.” (werkgroep-voorzitter van een participatie-adviesraad)
 • “De training verlaagt de drempel om te gaan inspreken.” (lid van een WMO-adviesraad)

Reacties op training Leiden van workshops en bijeenkomsten:

 • “Een zeer prettige, leerzame training in informele sfeer. Heel goede tips.” (lid van een KBO-afdeling)
 • “Workshops geven wordt vast plezieriger na deze training.” (lid van een WMO-adviesraad)

Reacties op training Lobbyen bij de wethouder:

 • “Inspirerende training met veel concrete en zinvolle communicatie-tips. Goed toepasbaar!” (vrijwilliger in zorg en welzijn)
 • “Zinvolle cursus die nog inzicht heeft gegeven in hoe de gemeente is georganiseerd. Door het oefengesprek met een wethouder heb ik bruikbare tips voor gespreksvoering gehad.” (ondersteuner van een Centrale Cliëntenraad van een zorginstelling)

Reacties op training Maken van boeiende verhalen:

 • “Verhalen vertellen, het lijkt zo simpel. Maar boeien ze een ander dan de verteller? Na toepassing van het hier geleerde: JA!” (belangenbehartiger in zorg en welzijn)
 • “Leer in 120 minuten een boeiend verhaal schrijven! Succes verzekerd!” (vrijwilliger in zorg en welzijn)

Reacties op training Schrijven van adviezen:

 • “Goede mix van praktijk en theorie, met zeer veel ruimte voor inbreng van deelnemers.” (lid van een adviesraad sociaal domein)
 • “Leerzame training die helder inzicht geeft wat de essentie is van adviezen geven. Hoe deze op te stellen en vervolg aan te geven.” (medewerker van een belangenorganisatie)

Reacties op training Schrijven van webteksten:

 • Een korte, maar leerzame training waarmee je direct aan de slag kunt!” (medewerker van welzijnsstichting)
 • “Inspiratie! Boordevol praktische tips.” (communicatiemedewerker van belangenorganisatie)

Leontine van der Meer (collega bij DCMR Milieudienst Rijnmond):

“Gerard is een bijzonder plezierige collega, die met een scherpe blik met uitdagingen in de organisatie aan de slag gaat. Hij weet daarbij op een knappe manier mensen aan zich te binden en gaat voor een tastbaar resultaat. Hij zet mensen in hun kracht en daardoor gaan ze met meer plezier en energie gerichter aan de slag.”

Afbeeldingsresultaat voor logo builddesk

Theo Voskuilen (leidinggevende bij BuildDesk):

“Gerards kwaliteiten als beleidsadviseur binnen gemeentelijk klimaatbeleid zijn onomstreden. Vanaf dat Gerard bij BuildDesk werkt heeft hij een hele trist klimaatbeleidsplannen op zijn naam staan. Allemaal co-producties met de gemeentelijke uitvoerders. Uitvoerbaar beleid maak je namelijk samen met de mensen die het moeten doen. Zijn meest intensieve project was het programmamanagement voor de klimaatagenda van de stadsregio Rotterdam. Daarin werden 13 projecten met 15 gemeenten uitgevoerd.

Twee stokpaardjes van Gerard Lappee zijn langzaam verworden tot de paradepaardjes van BuildDesk. Als eerste de term Klare Taal. Hij is daar zelf een fervent gebruiker van. Wars van afkortingen en jargon schrijft Gerard rake en begrijpelijke stukken. En steeds meer collega’s bij BuildDesk volgen hem daarin.

Ten tweede zijn interne training “Hoe werkt een gemeente?”. Deze is verplicht voor alle BuildDesk adviseurs en werpt zijn vruchten af; om goed te kunnen adviseren is klantenkennis onontbeerlijk. Gerard heeft deze interne training inmiddels ook bij enkele klanten uitgevoerd, overheidsklanten!” 

Hans van Broekhoven (collega bij gemeente Dordrecht):

“Gerard is very driven and has the stamina to accomplish his goals.  
Open personality, communicative and straightforward.
Nice to be around both professionally as personally.”

Privé-gerelateerd

Wil de Wit (vrijwilliger bij Rover regio Rotterdam):

“Sinds november 2013 werk ik samen met Gerard in het team Rover regio Rotterdam. Wij waren de touwtrekkers van het verkiezingsdebat: ‘Rotterdam, hét centrum voor gezond verkeer’ in maart 2014. Daarnaast voerden we samen met Huib Poortman de regie over Rover regio Rotterdam.

Gerard heeft een kritische geest en weet deze om te zetten naar een positieve aanpak en daden. Hij is analytisch, maar niet star. Hij is vindingrijk, enthousiast, creatief, doortastend, doorzettend, empathisch en hij heeft humor! Last but not least, hij is integer, maar laat zich niet wegduwen. Kortom, hij staat zijn mannetje.”

Afbeeldingsresultaat voor vlag rotterdam logo

Stefan Hulman (lid raadscommissie Verkeer en Vervoer Sport en Recreatie, Rotterdam):

“Ik ken Gerard uit de tijd dat wij beide politiek actief waren. Gerard viel op door faire, directe en inhoudelijke benadering. Hij was wars van spelletjes en liet zich leiden door zijn eigen analyses. Ik kijk met plezier terug op onze samenwerking.

Marit van der Riet (partijgenote GroenLinks, Rotterdam):

“Ik ken Gerard al jaren als een stabiliserende persoon die zijn kalmte altijd bewaart. Daarnaast analyseert hij de situatie helder en diep, oppervlakkige oplossingen zijn niet zijn ding. Zijn interessegebied is breed en dat maakt zijn kennis ook breed. Vaak wat nodig is…